spot_img

Evo kada treba da započnete dijetu, da tražite povišicu – Vodič kroz mesečeve faze!

 

Mesečeve mene i te kako utiču na život na planeti Zemlji. Mnoge osobe osećaju uticaj kretanja Meseca na svojoj „koži“ – to se najčešće manifestuje kroz probleme sa snom i promene u raspoloženju.Naučnici tvrde da odgovornost za uticaj Meseca na naš organizam snosi melatonin, hormon koji utiče na ciklus sna i budnog stanja.

On varira tokom mesečevih mena, ali nije dokazano da li to čini samo pod uticajem ovog nebeskog tela ili biološkog časovnika koji postoji u ljudima.Lunarne faze mogu da vam olakšaju život.

Prema narodnim verovanjima, Mesec je taj koji nas usmerava kad bi trebalo da se odvažimo i napravimo „velike rezove“, a kad da se pritajimo i sačekamo povoljniji trenutak da bi nam ono što želimo da uradimo išlo za rukom.

1. Mlad Mesec

Ovo je primarna faza Meseca, kada su Mesec i Sunce u poravnanju. Zbog toga se Mesec ne može videti sa Zemlje.

U ovom periodu trebalo bi da se okrenemo ka sebi i da se zapitamo šta je ono što bismo želeli da promenimo, na čemu bi trebalo da poradimo da bi naš život bio kvalitetniji i bolji i koga bi trebalo da isključimo iz života, jer osećamo da nam „krade energiju“.

Ovo je idealno vreme za boravak u samoći i ličnom preispitivanju.

Takođe, mlad Mesec je odličan za započinjanje novih poslova, za sejanje bašte, za početak gradnje kuće i kupovinu većih stvari u kući, za venčanja i krštenja… Izbacite stare stvari iz kuće i obavezno nekome nešto poklonite.

Ako se ošišate u vreme mladog Meseca, kosa će vam biti bujnija i jača

2. Prva četvrt

Sada je trenutak da započnete realizaciju onoga što ste planirali u periodu mladog Meseca.

Usmerite sve svoje snage i pozitivnu energiju na ono što želite da vam se ostvari, jer kako Mesec bude rastao tako će da rastu i vaša približavanja cilju koji ste zacrtali. Ako vam u prethodnom periodu neke stvari nisu išle za rukom, sada dolazi do preokreta; potrebno je samo da uložite energiju i usredsredite se na ono što želite da ostvarite.Nastavak na sledecoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,912PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img