spot_img

Sutra slavimo najvećeg proroka Jeremiju – Nikako ne uzimajte u ruke određene stvari!

Sveti prorok Jeremija živeo je šest vekova pre Hrista. Obeležava se 14. maja i za ovaj praznik vezuju se brojni običaji i verovanja. Prema predanju već u petnaestoj godini prorok Jeremija je počeo da proriče, zbog čega je bio u velikoj nemilosti kod vlasti, ali ga je narod voleo i poštovao.

Bolje i čupavi šetajte celog dana, ni pod razno se nemojte češljati, izazvaćete zlo neslućenih razmera!

REČI SU MU KAO PLAMEN ŽIVI, GREŠNE PALI, PRAVEDNIMA SVETLI. Rođen na šest stotina godina pre Hrista u selu Anatotu nedaleko od Jerusalima. Počeo prorokovati u petnaestoj svojoj godini u vreme cara Josije. Prorokovao pokajanje caru i velikašima i lažnim prorocima i sveštenicima; i u vreme toga cara Josije jedva spase život svoj od ubistvene ruke ogorčenih velikaša.

 

Malo ljudi zna da je 14. maj dan Svetog proroka Jeremije, a evo koji su mnogobrojni običaji vezani za obeležavanje ovog praznika!

Sveti prorok Jeremija je hrišćanski svetitelj i prorok rođen šest vekova pre Isusa. Iako većina građana i ne zna za njega, u nekim krajevima Srbije su se održali običaji i narodna verovanja o kojima se i danas vodi računa.MOLITVA NA SLEDECOJ STRANI…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,912PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img