Home HOROSKOP STRELAC – Njegova BORBENOST ne poznaje granice. Čovek koji zrači srećom!

STRELAC – Njegova BORBENOST ne poznaje granice. Čovek koji zrači srećom!

0
STRELAC – Njegova BORBENOST ne poznaje granice. Čovek koji zrači srećom!

Strečevi su veoma pouzdani i na njih se može računati. Zbog brzog temperamenta i oštrog jezika, horoskop kaže kada je Strelac ljut ume i da uvredi, ali na specifično simpatičan način jer nije zlonameran a ljutnja i bes ga brzo prolaze.

Vatreni znak – strelac svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da „hoda bos po trnju“ da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu da je stalno u kontaktu sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta strelca je Jupiter, najveća planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je strelcima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, pa je za strelca važno da mu obim struka ne postane jedina stvar koja se širi tokom životnog veka. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost.

Oni su zabavni, otvoreni, optimistični, znatiželjni, vole sport, avanturu, putovanja i intelektualne potrage. Budući da su otvoreni, oni uživaju u učenju i lutaju svijetom u potrazi za smislom života.

Ima toliko stvari koje treba znati o njima, pogotovo ako smo dovoljno sretni da imamo jednog za ljubavnika ili prijatelja. Ovdje su samo neke od njihovih posebnih osobina.

Oni su – Strelci!

Predstavljeni su simbolom strijelca koji je polu-čovjek, polu-zvijer i odapinje svoje strijele u srce škorpiona i mitološkom figurom kentaura (također pola – čovjek, a pola – zvijer).

 

1. Oni su spontani

Oni su uvijek zanimljivi ljudi, jer žive svoj život u duhu otkrića, spremni  da vam govore o uzbudljivoj knjizi koju su pročitali ili o avanturi koju su proživjeli. Budite spremni kada kažu, “idemo u muzej pogledati izložbu Van Gogh-a”.

Ako ste u vezi, nemojte se iznenaditi ako iznenada kaže: “Spakiraj veliku torbu; letimo u Španjolsku!”. S njima nikada nije dosadno, jer uvijek imaju sjajne priče za ispričati koje često dovode do ludih ideja i nevjerojatnih iskustava koja će vas nasmijati.

2. Imaju sjajan smisao za humor

Nema znaka u zodijaku koji ima bolji smisao za humor od Strijelca! Mnogi od njih su stand up komičari.

Čak i ako vam govori o svom najnovijem nesretnom slučaju, on će vas nasmijati do suza i ostaviti u boljem raspoloženju.

3. Oni su srčani i vole avanturu

Strijelac je prirodno znatiželjan i ima bezgraničnu energiju. On nije osoba koja će sjediti ispred TV-a. Umjesto toga, on voli biti vani, stalno ići na izlete i putovanja o kojima većina ljudi samo sanja.

Ako je Strijelac vaš prijatelj, imate sreće, jer oni vole uživati u svojim avanturama sa svojim prijateljima. On je nevjerojatan suputnik za putovanja.

 

4. Vole slobodu

Neki prijatelji mogu biti potrebiti i nametljivi, ali ne i Strijelac. Oni su nezavisni i sloboda im je važna. Oni će poštovati vašu potrebu za privatnošću i očekivati će isto i od vas.

Ipak, oni su odani i velikodušni. Ako imate problem, oni će vam ponuditi mudru perspektivu koju možda niste uzeli u obzir.Nastavak na sledecoj strani….