spot_img

ŠKORPIJA: Izdvaja se svojom SNAGOM, ŠARMOM i INTELIGENCIJOM. Ima veliku MOĆ ZAVOĐENJA i u ljubavi joj NEMA RAVNE!

OPŠTI PODACI:

 

Vladavina Škorpije:     23. oktobar – 22. novembar

Element:     Voda

Asocijacija:     Reka

Dinamika:     Fiksni muški vladajući znak

Polje:     Osmo polje, analogon znaka Škorpije

Vladajuća planeta:     Mars, Pluton

Boja:     Plava i narandžasto-crvena

Metal:     Gvožđe, crveno zlato

Kamen:     Kristal, opal, topaz

Biljka:     Hrizantema, mimoza

Životinja:     Kućne životinje i mesožderi

Povoljni dani:     Četvrtak i subota

Srećni brojevi:     2, 3, 6, 100

Povoljni meseci:

–    za ljubav: mart

–    za odmor: juli

–    za posao: septembar i oktobar

–    za porodicu: septembar

–    za uživanje: januar

 

Osobine:

 

Volja – Volja  kod Škorpije je koncentrisana, magnetična i dramatična. Uvek traži način da se probije na površinu. Ima velike rezerve snage i ne preza ni od odgovornosti ni od rizika, a nezadržive su u postizanju ciljeva.

Osećanja – Osećanja su im duboka, uvek su željne uzbuđenja, osetljive su na izazov i kritiku. Kod njih su pomešani mašta i energija, imaju jaku strast, ali mirno podnose dramatičnu sudbinu. Kada su u opasnosti, hladne su i pribrane.

Intelekt – Intelekt  kod Škorpija je svojevrstan, u svakoj situaciji mogu da nađu šupljine, mogu  da raspravljaju o svakoj temi, hrabro objavljuju svoje sudove, brane se sa mnogo samopouzdanja, ponekad i blefiraju.

Temerament – Spoljni izgled je flegmatičan ali, u stvari, je kolerična. Kontradikcija dolazi od vode i Marsa, na provociranje odmah planu i reaguju. Ćutljive su,  u debati žestoke, ako ih krivo razumeju ne žele da ispravljaju, subjektivane su, imaju snage da se kontrolišu.

 

 

 

Vrline – Vrline Škorpije su to što su veran drug, uporne, prilagodljive, sklone kompromisu, hladnokrvane u opasnosti, ima impulsa u radu, mobilane su, prelaze preko sitnica i umeju  da uproste stvari.

Mane – Mane su im sarkazam, ironija, sklonost da se sveti, ljubomora, samovolja, skepticizam, netrpeljivost, gordost, naglost, težnja ka popularnosti.

Vole – Škorpije vole tajna oružja, tajne pokrete, uzbuđenja, stalne promene i nove sisteme, opasne misije i  da steknu potajno divljenje.
Ne vole – Učmalost, konvencije, trgovačke smicalice, kao i sjaj aristokratije.

Poslovnost – Škorpije se nalaze pod uticajem Marsa i Plutona, a kako ove dve planete pokrivaju polje Zodijaka koje se odnosi na položaj u društvu, vlast i sudbinu, rođeni u ovom znaku odlikuju se velikim ambicijama, upornošću, marljivošću i smelim intelektom. Škorpije bi trebalo da budu otvorenije prema Rakovima i Ribama, jer se oni najviše sa njima podudaraju. Blizanci, Vage i Vodolije ne mogu uspešno sarađivati sa Škorpijama, jer su Škorpije sklone da od njih mnogo traže. Sa Devicama i Jarčevima ne mogu sarađivati.

 

Moda – Žene rođene u znaku Škorpije, znaku strasti, oblače se zavodljivo i odlučno.

Ishrana – Škorpije vole da jedu ribu i mogu da je jedu u većim količinama. Trebalo bi  da izbegavaju alkohol, koji ih podstiče na destrukciju, ali i na gojaznost. Vole da jedu i meso, jaja, kao i sve vrste slatkiša.

ZDRAVLJE – Osobe rođene u ovom znaku su snažne i otporne konstitucije. Zdravlje ih služi bolje od ostalih ljudi. Škorpije su veoma rezistentne i s lakoćom se regenerišu. Njihov organizam traži redovan odmor, a najslabije tačke Škorpija su nervni sistem i sinusi.  Kada su bolesni oni se vrlo uspešno leče autosugestijom.

Nema nikakve sumnje u to da su Škorpije najveći zavodnici Zodijaka. Međutim, i pored te ogromne moći zavođenja, vrlo često u životu greše. One se vrlo često zaljubljuju u pogrešne osobe i to je jedan od njihovih najvećih problema. Za Škorpije takođe možemo reći da su veoma iskrene i da su dobri ljudi. Nikome ne žele ništa loše i na sve načine pokušavaju da usreće one ljude koje vole. Ona je tipičan primer nekoga ko nikome neće naneti bol. Uvek je tu da pruži ruku svojim dragim osobama i da im da svoju nesebičnu ljubav. Možda tako ne izgleda, ali Škorpija je takođe veoma emotivna i ta emotivnost je mnogo puta koštala u životu.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,690PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img