spot_img

Mrzela sam ljubavnice sve dok to nisam postala…

Marko i ja nikada nismo trebali prekinuti odnos, bar se tako činilo… Nismo bili u braku, ali smo bili zajedno toliko godina da se pre njega ničega ne sećam. Izgradili smo život.

 

 

Planirali smo zajedničku budućnost. Imali smo mačke. A kada sam zajedničkom prijatelju rekla da se Marko iseljava, rekao je: „Osećam se kao da se moji roditelji razvode.“ Bili smo takav par. Zauvek zajedno. Tako su nas svi videli… Ali, sve je se završilo kada sam saznala za Sonju. “Odnosi ne bi trebali biti tako komplikovani”, rekao je Marko o nama.

 

Ali vaspitana sam drugačije. Mislila sam da sve može uspeti ako se dovoljno trudiš. “Ali ne s nama”, rekao je, a mene je obuzeo bes, usmeren uglavnom na Sonju. Bilo mi je jako teško. Bez njega nije bilo nas, a bez nas nije bilo ni mene. Tako sam sve ostavila i pobegla na more. Otišla sam da radim na brodu. Ali pokazalo se (iako svi to odavno znaju) da se mornari ne odlikuju posebnom vernošću i monogamnim odnosima. Međutim, nije me bilo briga, ali sam znala kako je to biti treći u ljubavnom trouglu. I dalje sam verovala da treba postojati nekakva ženska solidarnost kako bismo se međusobno podržale i zaštitile od takve boli.

 

O tome sam puno razgovarala sa svojim kolegama na brodu, koji su spavali jedni s drugima, o tome šta misle o onima koji ih čekaju kod kuće na kopnu. Bila sam jedina tamo koja se zalagala za odanost u vezi. Bila sam tako sigurba da nikada neću učiniti ono što je Sonja meni učinila. Sve dok se nije dogodilo… Ne bih ni obraćala pažnju na Savu da sam ga, recimo, srela na nekim stranicama za upoznavanje.

 

Prestar, previsok, previše ćelav, previše… oženjen. Ali nakon ličnog poznanstva, naša je kompatibilnost odmah postala vidljiva i osetila se „hemija“. Radili smo zajedno na brodu i putovali u mnoge zemlje, raspravljajući o mnogim zajedničkim stvarima u dugim noćima. Nismo primietili kako smo od kolega prešli u prijatelje, a potom i do spoznaje da smo se zaljubili. Sava je u braku 25 godina, ali već duže vreme pokušavaju popraviti svoju vezu nakon nekoliko prekida i izdaja. Upoznali su se kao deca.

 

Nisu znali kako da se razdvoje. Ali zajednički život ih je polako ubijao. Sava je svojoj ženi pričao o meni. I planirali su dvomesečni odmor na kruzeru kako bi ponovno pokušali obnoviti svoju vezu. Volela bih da i meni i Marku Sonja pruži tu priliku. Sava i ja nismo razgovarali šest meseci, a nakon toga smo se kratko sporazumevali samo na poslu. Posao je trpeo. Patili smo mi. I njegova žena je takođe nastavila patiti. Godinu dana kasnije podneli su zahtev za razvod.

 

Njihova problematična veza ne opravdava odluku koju smo doneli kada smo započeli našu romansu. Nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,912PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img