spot_img

Danas je DAN ČUDA ZA ŽENE: Na praznik SVETE ANE, ova molitva donosi sreću u ljubavi i braku.

Proslavljaju praznik posvećen začeću Svete Ane, odnosno danu kada joj se arhangel Gavrilo javio i rekao da u sebi nosi Mariju.

 

Тај други празник верници сматрају правим даном чуда за жене, јер је – по предању – Ана зачела после пуних пет деценија брака.

Дуго су били без деце она и њен муж Јоаким. А онда је, верује се, Ана чула у сну глас који јој је рекао да проведе 40 дана у посту и молитвама. Отишла је сама у једну пећину, молила се дуго, а затим родила девојчицу Марију.

И данас, на овај дан, обичај је да се жене поштеде од свих послова. У многим крајевима оне празнУправо она је, верује се, родила Исуса Христа, па се њено зачеће сматра једним од првих чуда у хришћанству ик дочекују будне, а понегде са женском децом обиђу око куће и проспу пепео за који се каже да „чува кућу од злих духова“.

У молитви, изговарају и следеће речи:

Данас се узе бездетности разрешују, јер је Јоакима и Ану услишио Бог, јасно им обећавши да ће, иако су остарели, родити пресвету Богородицу. Из ње се Сам родио Неописани, поставши Човек наредивши Анђелима да јој кличу: Радуј се, благодатна, Господ је с тобом!

Pravedni Joakim i Ana nisu imali djece punih pedeset godina svog brak. Nastavak na sledecoj strani….

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,912PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img