Ublazite stres ,izlečite ciste i miome na sasvim jednostavan i prirodan nacin

0
3475

Čuvarkuća i med za ciste i miome

Čuvarkuća i med kao lek postižu odlične rezultate za lečenje mioma i cista na materici. Ova lekovita kombinacija je poznata narodna receptura, ali nije i jedina koju ćemo podeliti sa vama u ovom članku. Kao veoma delotvoran pokazao se i čaj od čuvarkuće, mast, tinktura, obloge i nezaobilazni svež sok od svežih listova.

Ovi prirodni lekovi su delotvorni za lečenje upale uha, bronhitisa, kožnih problema, protiv kurjeg oka, eliminišu nervozu i stres, ublažavaju menstrualne tegobe i još mnogo toga.Čuvarkuća i med su nezaobilazni u fitoterapiji i svakako su vredni pažnje..

OVA BILJKA NE ČUVA SAMO KUĆU

Čuvarkuća biljka je dobila svoj naziv po starom verovanju da može sačuvati kuću od požara, groma, zlih sila i drugih negativnih pojava. Ne znamo da li štiti od groma i požara, ali dokazano je da biljka čuvarkuća sprečava i leči mnoge bolesti a pritom održava dobro zdravlje. U pitanju je vrlo otporna vrsta, što dodatno opisuje i njen latinski naziv Sempervivum, koji u prevodu znači „uvek živa“.

U nekim krajevima se pod gore pomenutim zlim silama pominju i vampiri, veštice kao i puno drugih negativnih pojava, kojima se ovde nećemo baviti, jer su to teme više namenjene za kakav vidovnjačko-čarobnjački portal, što mi svakako nismo. Koga zanimaju takve teme ima priličan izbor u online okruženju. Nas interesuje isključivo fitotarapija i sa njom ćemo se ovde i baviti.

Čuvarkuća i med su samo jedan od mnogobrojnih recepata koji su vredni pomena, jer su delotvorni za stomak i svakako će doprineti boljem zdravlju u celini. Drugi narodni nazivi za ovu biljku su: pazikuća, čuvarka, stolist, vazdaziva, grluša …

 

…nastavak na sledećoj strani…