spot_img

Teško je razumeti tuđu bol ukoliko ne prolazite kroz nju…

Zašto je ljudima tako teško da nas shvate i razumeju?

 

 

Zašto ne mogu razumeti naše promene raspoloženja? Iz jednog jednostavnog razloga: niko se ne može staviti u vaše cipele. Naša iskustva, ona koja doista živimo i proživljavamo, samo su nama poznata. Čak i ako možete razumeti iskustva nekog drugog, nikada ga nećete osetiti „u kostima“, niti možete u potpunosti shvatiti.

 

 

Moj put će uvek biti drukčiji od tvog, moje cipele nikada neće biti iste veličine kao tvoje.

 

Niko se nikada ne može staviti u vaše cipele, baš kao što se ni vi ne možete u potpunosti staviti u tuđe.

 

 

Savladavanje bola pomaže nam da rastemo​

Često smo želeli ublažiti ili izlečiti bol kroz koju je prolazila druga osoba. I kako bi bilo sjajno kada bi oni mogli učiniti isto za nas! Ako bi neko mogao doći i osloboditi nas bola koja nas čini nesrećnima. Svako od nas pati. Teško je to reći, ali prolazimo kroz mnoga negativna iskustva koja će nas naterati da plačemo, patimo, koja će nas deprimirati. Prevladavanje sve te boli omogućava nam da rastemo i idemo napred. Bol nije nešto negativno; to je samo još jedan osećaj.

 

 

„Potrebno je čuti bol. Bol mora biti istrošena.“
-Bernardo Stamateas-

 

Svačija bol je jedinstvena

Jasno je da ljudi mogu pokušati razumeti šta se događa u vašem životu, zašto patite, ali njihova sposobnost razumevanja neće biti velika. Doista, veliki deo svega onoga kroz što prolazimo moramo „odraditi“ sami, i osloniti se na sebe. Morate iskusiti tu bol, morate je istrpeti, morate naći načina da je izrazite kako biste mogli ozdraviti. Kao što kaže Bernardo Stamateas, „bol mora biti istrošena.“ Ako morate plakati dok suze ne presuše, učinite to. Ako mora patiti dok ne dostignete krajnje granice, pustite neka bol boli. Da, te cipele u kojima hodaš su tvoje i niko se ne može staviti u njih.

 

 

Bol mora izaći

Ponekad se pokušavamo ponašati kao da ne prolazimo kroz teško razdoblje, možda u pokušaju da ne skrećemo pažnju na to ili ne želimo pridavati važnost. Ali znate šta? Pre ili kasnije, sve će to izaći van. Nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,873PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img