Napravite sami maske za lice koje vraćaju vlažnost vaše kože…

0
633

Da biste kožu ponovo doveli u željeno stanje, neophodno je da je negujete svakodnevno -nanosite hranljive maske koje vraćaju vlažnost…..

KAKO nastupi proleće, tako žene počinju na licu da primećuju brojne probleme, poput bledila kao posledice nedostatka određenih vitamina, crvenila, dehidracije zbog temperaturnih razlika…

Da biste kožu ponovo doveli u željeno stanje, neophodno je da je negujete svakodnevno, tako što ćete nanositi hranljive i maske koje će joj povratiti vlažnost.

Ovih pet prolećnih maski trebalo bi da ublaže ili potpuno otklone sve negativne posledice zimskog perioda.

Od meda: Veoma je popularna jer možete da je koristite tokom cele godine da biste nahranili kožu i usporili starenje. Pomešajte kašiku meda (najbolje belog), kašiku ovsa, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i kašičicu maslinovog ulja. Masku držite oko 15 minuta na licu i vratu, a onda čist peškir pokvasite toplom vodom, iscedite ga i stavite na lice. Posle 3-5 minuta isperite masku vrućom vodom i namažite kožu hranljivom kremom. Maska je najdelotvornija ako je primenjujete pre odlaska na spavanje, 2-3 puta nedeljno.

Biljna: Da biste se oslobodili crvenila i iritacija, jednom nedeljno nanesite biljnu masku napravljenu od kašičice žalfije, 2 kašičice lavande i iste količine osušene kamilice. Dobro sve sjedinite, dodajte ključalu vodu da biste dobili pastu, smešu poklopite na nekoliko minuta. Kada njome namažete lice i vrat, preko stavite i peškir i ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite toplom vodom. 

Od jagoda: Odlična je za umornu, bledu i dehidriranu kožu. Nahraniće je i ojačati kapilare. U ključalu a potom ohlađenu vodu dodajte kašičicu sode bikarbone. U ovaj rastvor umočite dvaput presavijenu gazu, njome prekrijte lice, a preko stavite i zgnječene jagode. Držite 15 minuta, pa isperite. Postupak ponavljajte svakoga dana tokom jedne sedmice, a zatim dvaput nedeljno narednog meseca. Ako ste alergični ili imate neki upalni proces, onda vam se ova maska ne preporučuje.

Od banane: Ova maska hrani kožu i trebalo bi je stavljati na lice svakog jutra, pre izlaska iz kuće. Bogata je vitaminima i koži će dati dovoljno energije za ceo dan. Zgnječite pola banane, dodajte malo maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Masku nanesite na lice i vrat i posle 10-15 minuta isperite.

Od sira: Ukloniće mrtve ćelije sa kože i nahraniti je. Bogata je kalcijumom i selenom, koji udruženi usporavaju proces starenja. Masku koristite dvaput nedeljno da bi efekat bio što bolji. Pomešajte kašiku sira sa kašikom kiselog mleka, dodajte 2 kašičice mlevenih badema ili kašičicu heljde. Masku držite na licu 20 minuta, potom kožu masirajte oko dva minuta, isperite toplom vodom.