Čudesna glina,čisti vašu kožu i podmladjuje lice i telo

0
517

Koju vrstu maske od gline odabrati?

Užurbani ritam života i mnogobrojne obaveze sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu često se odražavaju na našoj koži. Stres, nezdrava ishrana i niske temperature čine svoje. Zbog toga je kožu vrlo važno pružiti odgovarajuću negu te s vremena na vreme napraviti dubinsko čišćenje, odnosno detoksikaciju kože.

Blagodati gline u nezi kože poznate su od davnina, a koristili su je već Egipćani za lečenje raznih kožnih problema. Zbog toga je glina je čest sastojak kozmetičkih preparata, posebno onih koji su namenjeni nečistoj i problematičnoj koži.

Glina obiluje mineralima i hranjivim materijama koji potiču čišćenje kože iznutra. Rezultat redovne upotrebe prirodnih maski od gline je čista, zdrava i blistava koža.

Popularnost maski od gline u poslednje je vreme rapidno porasla, a sigurno ste i sami već isprobali barem jednu. Ipak, postoje različiti tipovi glinenih maski i svaka od njih ima svoje specifičnosti i tip kože kojemu je namenjena.

Najpoznatije vrste gline su zelena, bela, crvena i crna. Svaka od njih sadrži određene minerale, a po sastavu se donekle razlikuju pa su neke namenjene jako masnoj koži, a druge pak mešovitoj ili osetljivoj koži lica. Da biste znali koju vrstu gline odabrati, prvo morate znati koji je tip kože imate.

U nastavku ćemo vas pobliže upoznati sa najpoznatijim vrstama gline, kao i njenim karakteristikama i specifičnostima.

Zelena glina u sebi sadrži brojne minerale poput kalcijuma, cinka i fosfora, a maske od zelene gline preporučuju se ljudima sa masnom i mešovitom kožom lica. Zelena glina čisti i omekšava kožu, sprečava razvoj bakterija, poboljšava mikrocirkulaciju kože vraća joj vlažnost. Ima protivupalno delovanje te pomaže kod uklanjanja viška sebuma.

Bela glina (kaolin) takođe će najbolje odgovarati ljudima sa masnom i mešovitom kožom, a podstiče čišćenje i detoksikaciju kože te efikasno deluje na akne i bubuljice. Takođe, pomaže kod uklanjanja viška sebuma sa kože. Osim toga, ublažava iritacije na koži, ujednačava ten i posvjetljuje tamne mrlje. Redovnom primenom maski od bele gline vaša će koža postati mekša i elastičnija, a pojava akni biće sve ređa. Bela je glina nežna i blaga prema koži zbog neutralnog ph i antiseptičkih svojstava pa je mogu koristiti i osobe sa osetljivom ili suvom kožom lica.

Crvena glina je dobar izbor za osetljivu i alergijama sklonu kožu. Dobra je za rešavanje kožnih problema kao što su crvenilo, svrab i ljuštenje kože. Vrlo je delotvorna u tretiranju zrele kože pa je pogodna za razne anti-age tretmane. Sadrži bogate sastojke i razne minerale koji podstiču čišćenje kože. Crvena glina podstiče i protok krvi i kiseonika u koži, a rezultat je sjajna i zdrava koža.

Crna glina sadrži visoku koncentraciju soli i minerala pa je dobra za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Podstiče cirkulaciju krvi i povoljno utiče na tonus i teksturu kože. Dobar je izbor za osobe koje imaju problema sa raznim kožnim oboljenjima kao što su psorijaza i razni ekcemi.

Bitno je spomenti kako se u maskama za lice koristi još i rasul, glina koja pročišćava kožu te montmorilonit, glina koja uklanja površinske nesavršenosti.

Imate li mešovitu kožu lica, trebali biste isprobati tzv. multimasking. Reč je o upotrebi više različitih maski za lice, a to će vam pomoći da postignete različite efekte na određenim delovima lica. Na primer, ako vam se čelo masti – potrebna vam je maska za uklanjanje viška sebum, no nema smisla da takvu masku nanosite i na ostale delove lica ako je problematično samo čelo. Na ostale ćete delove naneti masku za sjaj ili pak čišćenje nečiste kože i sl.

L’Oreal Paris laboratoriji napravili su moćni spoj 3 gline; Kaolin, montmorilonita i Rasul u kombinaciji sa specijalnim prirodnim sastojcima, za vašu najčišću, najljepšu i najblistaviju kožu.

Mnogobrojne poslovne obaveze, stres, sve zahtevniji i brži tempo života kao i zagađenost životne sredine ostavljaju tragove na našoj koži, zbog čega joj je potrebna nega i dubinsko čišćenje. Od davnina se u te svrhe koristila glina jer umiruje i pročišćava kožu, apsorbuje višak sebuma i čini je nežnom i elastičnom.

Glina je takodje dobra za uklanjanje celulita sa tela.

Aromaterapijska anticelulit masaža

U borbi sa celulitom osim onih agresivnijih, medicinskih tretmana poput liposukcije, elektrolipolize ili pak terapije laserom koriste se i druge efikasne metode obračuna s opuštenom kožom, čijeg se izgleda narandžine kore žene groze pri svakom pogledu u ogledalo. Vrlo dobri rezultati postižu se tako anticelulitnom masažom, kojom se pospešuje cirkulacija, stimuliše odvođenje viška tečnosti, a koža zateže. Učinak je još bolji ako se pritom koristi zelena glina, med ili eterična ulja.

Priprema kože za anticelulitnu masažu
„U našim anticelulitnim programima koristimo isključivo prirodne sastojke kao što su glina, med, eterična ulja i koncentrisana cekropije. Svaki tretman počinje anticelulitnim pilingom, koji može biti za prevenciju strija i poboljšanje napetosti kože, i oplemenjen je eteričnim uljima cimeta, geranijuma, lavande, pačulija i ruzmarina sa pirinčanim granulama. Radimo i anticelulitni piling za sprečavanje pucanja kapilara i učvršćivanje slabog vezivnog tkiva u kojem se koriste eterična ulja borovnice, čempresa, kedra, mandarine i narandže. Oba pilinga izuzetno efikasno skidaju izumrle ćelije kože, poboljšavaju cirkulaciju i rad limfnog sistema te pripremaju kožu za dublje prodiranje anticelulitnog preparata. Vrstu pilinga odabraće ćemo zavisno o stanju kože „.

Aromaterapijska anticelulit masaža

„Nakon pilinga obavezno sledi ručna anticelulit masaža ugroženih područja specijalnom kombinacijom eteričnih ulja (čempres, geranij, ruzmarin, limun eukaliptus i dr.). Masažom se deluje na poboljšanje mikrocirkulacije u potkožnom tkivu, razmenu materija i učvršćuje tonus kože, te ubrzava eliminaciju toksina i nakupljenih masnih ćelija na kritičnim mestima. Anticelulit masaža koja kombinuje med i eterična ulja ima izvanredno delovanje na celulit i zatezanje kože, a rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. na kraju se ugrožena područja tretiraju zelenom glinom, medom ili cekropije. “

Kako deluje zelena glina

„Oblozi od zelene gline i eteričnih ulja izvrstan su anticelulitni tretman. Zelena glina ima možda manje poznata, ali vrlo jaka detoksikacijska svojstva, što u kombinaciji sa eteričnim uljima ima snažno delovanje na celulit i zatezanje kože. Glinom se istovremeno postiže lagani prirodni piling kože. eterična pak ulja podstiču cirkulaciju, dubinski hrane, obnavljaju, pročišćavaju i detoksificira i toniziraju kožu.

Med i eterična ulja su takođe efikasan anticelulitni tretman u kojem med u kombinaciji sa anticelulitnim eteričnim uljima snažno deluje na celulit i zatezanje kože što je vidljivo već nakon prvog tretmana. Zahvaljujući ugljenim hidratima, mineralima, vitaminima i kiselinama od kojih se sastoji, med kožu hrani i neguje, štiti je od gljivica i bakterija, ublažava upalne procese, vlaži je i pomaže da zadrži sopstvenu vlagu, te tako njeno sprečava prerano starenje. Novijim istraživanjima ustanovljeno je da štiti od slobodnih radikala. Oba tretmana se posebno preporučuju osobama koje imaju problema sa venama i kapilarima jer se vrlo dobar učinak postiže bez zagrevanja u termo ćebe ili zamatanjem (urapping) „.

Koji tretman protiv celulita izabrati?

„Zavisno o stepenu tvrdokornosti celulita i ličnim predispozicijama svake klijentkinje nekima će biti dovoljan samo set od desetak anticelulitnih masaža, a drugima će biti potreban ceo anticelulitni set od 2 pilinga, 10 masaža, 10 tretmana glinom / medom / cekropije, a najugroženijima i dva takva seta. Učinak svakog anticelulitnog tretmana vrlo je individualnog karaktera. No, rezultati nikad ne izostaju, kod nekih su vidljivi već prvi dan ili prvih dana, kod nekih žena pak nešto kasnije „.