spot_img

Kako da „preživite“ RETROGRADNI MERKUR?

Kako se to Merkur kreće retrogradno? I kako da ga „preživite“?

Krećući se oko Sunca, planete koriste uvek istu putanju i isti smer. Dakle, idu samo unapred. „Retrogradno, odnosno kretanje planeta unazad, nemoguće je“, kažu naučnici. Kada nam se učini da se neka planeta kreće retrogradno, to je zapravo – optička varka. „Planete se kreću različitom brzinom, pa se onda može učiniti da se, recimo Merkur, posmatrano sa Zemlje, kreće unazad.“ Dakle, kada Zemlja pretiče Merkur stvara iluziju da on ide unazad. „To je čisto vizuelni efekat.“

 

Ipak, sve to ima uticaj na nas i naše živote.
Merkuru je potrebno 88 dana da se okrene oko Sunca. Ova planeta upravlja svim vrstama komunikacija, mislima, govorom, pregovorima.
Pod njm padaju slušanje, pričanje, učenje, čitanje, istraživanje, prodaja i kupovina, zvanični dogovori, ugovori, sve vrste kodova, npr. kompjuterski. Dalje, Merkur vlada transportom i svim vrstama saobraćaja, isporukom i putovanjima. Stoga je sasvim logično da tokom retrogradnih razdoblja možemo imati problema sa komunikacijom i bilo kojom od gore navedenih oblasti ili delatonosti. Mogu postojati nesporazumi i manje neugodnosti. Najbolje je suzdržati se od bilo kakvih većih poslovnih i pravnih aktivnosti kao što su potpisivanje bilo kakvih važnih ugovora ili unošenje bilo kakvih novih finansijskih obveza itd.

 

Umesto toga, bolje je koristiti ta razdoblja za istraživanje i planiranje. Obično se govori o negativnim posledicama retrogradnog Merkura. Međutim, periode retrogradnog Merkura možemo koristiti na pozitivan način, a on može imati i pozitivne učinke na naše živote.

 

Evo samo nekoliko primera:

 

1. Vrijeme je za pažljivu refleksiju i opuštanje.

Možemo iskoristiti ovo vreme da razmislimo o onome šta je i šta nije funkcionisalo za nas u prošlosti. Refleksija i razmišljanje nam pomažu da procenimo i odredimo šta želimo nastaviti u budućnost i ono šta želimo otpustiti. Opuštanje će vam takođe pomoći. Ako čekate na neke stvari (npr. odluke, rokove, pregovore, itd.) potrebno je malo vremena da se opustite i zaustavite kako biste izbegli moguće sukobe ili pogrešne rezultate. Nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,497PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img