8 simptoma na koje treba da obratite pažnju , kako biste izbegli srčani udar!

0
397

Donosimo 8 ključnih simptoma koje treba pratiti i osluškivati, kako biste izbegli srčani udar!

1. Oko mesec dana pre srčanog udara, možete osetiti neobičnu slabost tela što verovatno znači da postoji smanjen protok krvi i loša cirkulacija.

2. Kada dođe do smanjenog protoka krvi, vrtoglavica je još jedan simptom koji ne treba ignorisati. Nedostatak cirkulacije utiče na protok krvi u mozgu, što može rezultirati neprijatnim vrtoglavicama.

3. Ako vas nakon vrtoglavice, obliva hladan znoj, to je još jedan znak vredan pažnje. Bez odgovarajućeg protoka krvi, telo može obliti hladan znoj i osećaćete se loše.

4. Ako osećate bol u grudima ili u drugim delovima tela, kao što su ruke, leđa i ramena, što pre potražite lekarsku pomoć. Bol i stezanje u grudima su ključni simptomi srčanog udara.

5. Mnogi su imali simptome prehlade ili gripa mesec dana pre srčanog udara.

6. Uz slabost tela, konstantni umor je još jedan pokazatelj koji vas treba zabrinuti. U tom slučaju, telo postaje nemirno jer mu je teško generisati dovoljan protok krvi.

7. daha je još jedan ključni simptom koji motate imati na umu ako želite sprečiti srčani udar. Kada telo nema dovoljno vazduha, pluća pate i to dovodi do kratkih i plitkih udisaja.

8. Ostali simptomi srčanog udara su mučnina, probavne smetnje, gorušica ili bol u stomaku.