spot_img

VAGA: Svima želi dobro, ima VELIKU DUŠU, pažljiva i uvek priskače u pomoć. Njen zagrljaj leči.

Opuštene i društvene sa jedne strane, a sa druge neodlučne. Vage poseduju šarm kojim plene okolinu.

 

Vladar, „vazdušna“ Venera, čini ove ljude pravednim, šarmantnim, prefinjenim. Rođene su estete, istinski zaljubljenici u nežnost i otmenost, izbegavaju konfliktne situacije po svaku cenu.Popustljiva i prilagodljiva, Vaga će učiniti sve da bi bila okružena harmonijom, lepotom i mirom.

Tek ako je Venera pogođena izuzetno teškim aspektima, može biti lenja, tvrdoglava, čak i depresivna. No, tipična, uslovno rečeno prosečna, vaga je ljubazna, iskrena, plamenita. Lako ju je prepoznati u društvu po razdraganosti i zvonkom smehu koji deluje zarazno.

Pleni urođenom gracioznošću. Iako su emotivne i nežne, vage pažljivo odmeravaju svaku životnu situaciju u kojoj se nađu. Ne zaleću se pri izboru.

Vage nisu sklone brzopletim odlukama koje povlače neizbežno kajanje. Pre bismo mogli reći da balansiraju, vešto raspoređujući argumente za i protiv svojih stavova, pažljivo određujući težinu svakog. Samo ih ne treba požurivati, jer onda zbog emotivnosti greše.

Agresivnost okruženja može da ih pokoleba u izboru. Ipak, kada je proces biranja završen, vaga se drži odluke koju je donela. Pošto nije površna, ima dubok osećaj za istinske vrednosti. Težnja ka savršenstvu nagoni je da ništa u životu ne prihvata a priori.

Ne voli generalizacije, pa će za svaku konkretnu situaciju imati odgovarajuće razloge. Pažljivo prilazi datom problemu sa svih strana, ne propuštajući ništa slučaju. Ali, vage nisu racionalisti poput Devica.

Dobro prosuđuju zato što imaju idealan osećaj za pravdu. Vazdušna Venera vešto ih odvaja od zemlje, vodeći ih ka čistom nebeskom svetu ideja. Iznad svega volele bi da i na zemlji bude dostupan taj bezgrešan, savršen, nebeski svet prema kome upravljaju.

Upravo taj urođeni idealizam povlači za sobom mnoge probleme kada je u pitanju konkretan zemaljski život. Naime, ispunjene težnjom ka idealnom, Vage mogu da vas spontano uguše svojim savršenim principima, iako te principe ne nameću agresivno.

Toliko su uporne da se okolina sa slabijim živcima obavezno naljuti. Takve situacije zbunjuju Vage, jer one samo žele da budu nepristrasne sudije. Ako se sruše životni postulati ovih istinoljubljivih ljudi, oni tada reaguju emotivno i u stanju su da se potpuno distanciraju od sveta.

Moramo naglasiti da su izuzetno dobri i odani prijatelji. Sva njihova otvorenost, čistota i plemenitost dolaze do izražaja u načinu na koji pristupaju svojim prijateljima. Pažljivo će saslušati i najnelagodnije probleme, iskreno se trudeći da pomognu koliko god mogu.

Iako su izrazito komunikativne i društvene, nemaju mnogo prijatelja. Pre bi se moglo govoriti o nekolicini pažljivo odabranih prema specifičnim kriterijumima. Ako već tokom života steknu i nekog neprijatelja, čak ni prema njemu neće biti grube i netaktične. Boriće se s njim lepim rečima, što je moramo priznati retka osobina.

Osvetoljubivost je strana ovim elegantnim ljubiteljima pravde. Uvek u dilemi da li su mogle još nešto da učine ili izgovore, neće nipodaštavati suprotne priče ili dela. Ako se premore od odmeravanja života, mogu da postanu apatične i depresivne. Čak i kao takve nisu mračne nego bezvoljne. Nastavak na sledecoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,873PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img