spot_img

Samo nas poštujte kao žene i mi ćemo ovaj svet učiniti lepšim!

Žena ulazi u prepun autobus. Niko od muškaraca koji sede joj ne želi ustupiti svoje mesto. Napokon jedan muškarac ustaje. Videvši to, jedna devojčica upita svoju majku: „Zašto je ovaj čika ustupio mesto?“. Majka odgovori: „Jer on je muškarac!“.

 

Ono što je majka rekla svojoj ćerki, nateralo je muškarce koji su sedeli da pocrvene… „Ali šta je sa ostalim čikama?“, pitala je radoznala devojčica. Da, to je dobro pitanje… Šta je sa muškarcima? Jesu li umorni od toga da budu muškarci? Često čujem da su se moderne žene pretvorile u ogorčene kučke. Da su prestale biti slabe i nežne, a postale su sebične i agresivne. Da je pravu, pristojnu ženu, jako teško upoznati, a ostale su samo žene.

 

I to je ono što želim reći kao odgovor… Često su muškarci krivi za ludilo i bahatost žena. Ako muškarci zaborave da smo žene, kako se onda mi same možemo setiti ovoga? Duša žene je poput čarobne ruže. Svaka žena zaista želi biti drhtavi, mirisni cvet. Ali često joj zbog stvarnosti naraste trnje i ume da bode poput zmije. Mi zapravo ne želimo ovo učiniti…

 

 

Ali ako taj cvet niko ne uzgaja, umreće. Kada žena hoda ulicom, jedva noseći svoje teške torbe, a komšija koji je sretne na putu ne potrudi se ni da joj pomogne, šta se tada događa u njenoj duši? Ako prođete pored neke žene, dragi naši muškarci, smatrajte da ste time doprineli da još jedan dodatni trn na njenoj ruži izraste. Da se lift u zgradi pokvari, a žena sama sanese kolica niz stepenice, dok muškarci prolaze, bi li ta žena htela da ima još jedno dete?

 

Eto još jednog trna koji raste na našoj ruži. A onda će muškarci reći – žene više ne žele imati decu. E, pa žele, ali pitanje je sa kim i kome?! Budi nežna, pristojna, prozračna, vitka, ženstvena – kažu ženi… Ali kako biti nežna ruža ako te nema ko sakriti od vetra? Kako biti slaba žena ako ne možete računati na pomoć muškarca? Za koga i iz kojih rezervi biti lepa, ako se ništa ne podeli na pola? U našoj kulturnoj tradiciji postoji jedna neugodna karakteristika.

 

Naši muškarci obraćaju pažnju samo na one žene koje smatraju svojima, ili one sa kojima žele spavati.

 

Lako možemo imati i ovakvu scenu u autobusu: muškarac ne ustupa mesto starijoj ženi, već naglo skoči kada u autobus uđe dugonoga plavuša. Dakle, znakove pažnje od muškaraca primamo samo kao udvaranje, vožnju pre osvajanja. Nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,912PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img