spot_img

Ovan strahuje od samoće, Škorpija od starosti i prevare, a Rak jako strahuje za svoju porodicu.

Svako se plaši nečega, a ponekad upravo to „nešto“ određuje i naš horoskopski znak. Ovan strahuje od samoće, Škorpija od starosti i prevare, a Rak jako strahuje za svoju porodicu.

Ovan strahuje od samoće

Iako djeluje kao da se ne plaši nikoga i ničega, Ovan negde duboko u sebi osjeća strah od samoće, izolacije i bolesti koje ga užasavaju. Zato mu je stalno potreban osjećaj da ima na koga da se osloni i da može na nekoga da računa, iako ga bije glas hrabrog avanturiste spremnog da se otisne i na kraj svijeta. U dubini duše, Ovan ipak strahuje šta bi zaista moglo da se desi kad tamo stigne, bilo da se radi o nekoj dalekoj ostrvskoj zemlji ili prekookeanskom gradu u kojem sve vrvi od života, jer on ne podnosi ni pomisao da bi mogao biti usamljen, bez mogućnosti da uveče spusti glavu na nečije rame.

 

Bik se plaši finasijske krize

Bik se plaši da ostane bez para, jer bi u tom slučaju prespavao zimu kao medved u svojoj pećini, sve dok ne otopli, odnosno dok ne nađe izlaz iz svojih finansijskih problema. On se boji situacija u kojima treba da riješava stvari naprečac ili da ih „sječe preko koljena“, jer ne voli rizik koji bi ga mogao dovesti do gubitka imovine ili osobe koju voli. Takođe, je svjestan da svađom i sukobima neće riješiti, već samo produbiti probleme sa okolinom, pa Bik uvijek mirnim, naizgled pomirljivim putem štiti svoje interese, jer osejća strah već pri pomisli da bi mogao da ih ugrozi.

Bilaznca najviše plaši nemoć

On vješto prikriva strah baš kao što vješto radi i sve drugo, ali ima stvari koje ga mogu „baciti u depresiju“: nedostatak komunikacije sa osobom do koje mu je stalo ili bolest koja ga sprečava da otputuje gdje god poželi ili nemoć koja ga može staviti u zavisnost od nekog, pa makar to bili i njegovu najbliži. Prave opasnosti i izazovi obično ga ne plaše, ali strah od samoće, usamljenosti i ćutanja sa samim sobom izazivaju kod Blizanaca pravu paniku. Osobe koje pokušavaju da im „ispiraju mozak“ ili da ih prikuju za jedno mjesto ili jedan posao, čine Blizance vrlo nervoznim, a to je već korak do straha.

 

Rak se plaši za svoju porodicu

Rak je stalno zbog nečeg zabrinut: zbog promjene vremena ili zbog neke loše vijesti koju je čuo, a može biti i zbog promjena na kursnoj listi. Iako zazire od šefa, jer ga plaši njegovo promjenljivo raspoloženje prema njemu, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i porodicu, naročito kada sjedi u kafani s prijateljima (ma kako ironično to zvučalo). Kod njega je takođe duboko ukorjenjen strah od magije i nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posljedica koje ona ostavlja na njegovu psihu (on intuitivno osejća da ga nešto uvijek, kad tad može „stići“, pogotovo ako se ogrješio o nekog).

Lav se plaši da će ga ostaviti na cjedilu

Pošto je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj ljestvici, ali ono što ga zaista plaši je da neko ne pomisli da je on kukavica ili da ga prijatelji i ljudi kojima vjeruje ne ostave na cjedilu. Ponekad biva pogrešno protumačen u društvu u kojem obično želi da pokaže svoju velikodušnost i plemenitost, pa mu mnogi zavide gledajući kako da mu, iz potaje, naude. Lavu se „diže griva na glavi“ pri pomisli da bi ga neko mogao javno ismijati, zbog sitnice ili bitne stvari, svejedno. Ako imate nešto da mu kažete, gledajte se sa njim u četiri oka.

Djevica starhuje da će izgubiti kontrolu

Djevica ne strahuje toliko od bolesti koliko to njena okolina misli, jer uglavnom vodi računa o zdravlju bilo da se radi o načinu ishrane, životnim navikama ili redovnim posjetama zubaru. Njen pravi strah odnosi se na strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim najbližima, jer Djevica to doživljava kao svoju dužnost bez koje bi izgubila nevidljive konce „dežurnog nadzornika“. Jer niko ne ume tako dobro sve da primjeti, da reaguje preventivno i da vam svakodnevno drži lekciju kako je čistoća pola zdravlja. I da joj je pri tom savršeno svejedno što vi prevrćete očima dok je slušate.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,873PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img