spot_img

Odlični uslovi za razvoj poljoprivrede sprečili odlazak mladih iz sela

U ovom selu asfaltirano je desetak kilometara puteva, u domu kulture subotom su igranke, obnovljen je Hram svetih Petra i Pavla, a u selu postoji i fudbalski klub. Međutim, ono što je najbitnije jeste da su odlični uslovi za razvoj poljoprivrede sprečili odlazak mladih iz sela.

Žitelji sela Lazac nedaleko od Kraljeva imaju četiri doktora nauka i još dva u najavi, plantaže voća, domaću prepečenicu, fudbalski klub, seoske igranke na koje dolaze mnogi iz okoline. Bio je Lazac poznat nekad i po pekmezu, kuvanom od šljive požegače u ogromnim kazanima u pekmezari, koji je, između dva svetska rata, u drvenim burićim, prodavan Bečlijama.

 

Prof. dr Dragan Janković rodom je iz ovog lepog mesta koje se deli na Donji i Gornji Lazac. U Čačku je završio Poljoprivredni fakultet i upoznao suprugu Slađanu, rodom iz Zubinog Potoka.

„Živimo ovde, a na posao putujemo, predajemo na Poljoprivrednom fakultetu u Lešku, koji je u sastavu Univerziteta u Prištini. Slađana mi je do prošle godine bila asistent na fakultetu, a ja njoj kod kuće.

 

…nastavak na sledećoj strani…

Pročitaj i ovo

Zaprati nas

0FanoviLajk
0PratiociZaprati
3,742PratiociZaprati

Da li si pročitala...

- Potreban ti je ozbiljan sajt?-spot_img